Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Magnus Pettersson (S) lämnar samtliga politiska uppdrag, meddelar partiet under torsdagen. Foto: SVT

SVT avslöjar: S-topp i Ronneby lämnar efter sex-meddelanden

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Pettersson (S), oppositionsråd och gruppledare för Socialdemokraterna i Ronneby, lämnar samtliga uppdrag med bara några månader kvar till valet. Orsak: flera chattmeddelanden med sexuella anspelningar skickade till en kvinnlig bekant.

Att Magnus Pettersson lämnar sitt uppdrag står klart efter ett ”krismöte” i partiet tidigare under veckan. Något som Sydöstran var först med att berätta om.

– Det har varit en tuff period för mig privat och jag har inte mått bra under en längre tid. Kraften finns inte som behövs för att ge allt den kommande mandatperioden, då är det bättre att någon annan får chansen. Efter en dialog med styrelsen så lämnar jag mina uppdrag, säger Magnus Pettersson i ett pressmeddelande.

SVT Nyheter Blekinge kan nu avslöja att orsaken till beslutet är flera meddelanden av sexuell karaktär som i våras skickades med Pettersson som avsändare – till en kvinnlig bekant.

”Omdömeslöst”

I samband med att uppgifterna blev kända sa Magnus Pettersson till SVT:

– Jag har gjort ett fel, jag ber om ursäkt och det var omdömeslöst av mig.

Omedelbart inledde partidistriktet en intern process för att bedöma möjligheten för den tidigare kommunalrådskandidaten att behålla uppdrag för partiet.

Och i dag kom alltså beskedet.

”Påverkat beslutet”

Att Petterssons sex-chattande ligger till grund för dagens beslut bekräftas av flera tunga S-namn.

– Det är väl klart att det är en diskussion som också påverkade beslutet, säger Teo Zickbauer, ordförande för Socialdemokraterna i Ronneby.

Också Malin Norfall, andranamn i Ronneby, beskriver sex-sms:en som ”en del i helhetsbedömningen”.

Enig styrelse

S-toppen lämnar även sina regionala uppdrag i Region Blekinge och som vice ordförande i partidistriktet från och med 1 juni.

– Jag tycker självklart att det är tråkigt. Vi har haft glädje av Magnus positiva energi, men en enig styrelse har beslutat att någon annan måste företräda partiet, säger Teo Zickbauer.

En ny process kommer nu inledas för att utse en ny kommunalrådskandidat. Beslut kommer fattas vid ett medlemsmöte den åttonde juni.

Magnus Pettersson vill inte ställa upp på en intervju med SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.