Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Alla har gärna velat haft KSO-posten” – Stina Munters (C) om vad hon tror fällde avgörandet i kommunpolitiken. Foto: Sofie Lind/SVT

Stina Munters (C) om styret i Vansbro: ”Har inte fått komma till några förhandlingar”

Uppdaterad
Publicerad

Efter sju år som kommunstyrelsens ordförande får nu Stina Munters (C) se någon annan inta posten. Centerpartiet som har varit med i styret sedan 2006 är inte med när Vansbro som sista kommun i Dalarna i valet 2022 presenterar vilka partier som tar över.

Konstellationen från förra mandatperioden med Centerpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna och Landsbygdspartiet Oberoende (de sistnämnda är inte längre är aktiva i kommunen), har inte varit aktuell den här gången.

– Nej den dörren vill jag mena stängdes ganska snabbt, säger Stina Munters.

Valet 2022 Vansbro

Hur är det att gå i opposition nu?

– Vi i är ett taggat gäng, det vilar inga ledsamheter över oss. Vi har fått ganska mycket pisk i valrörelsen men nu är det vi som får ha blåslampan, säger Munters (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Vansbro

Mer i ämnet