50-åringen fick bland annat bilen sönderslagen och en blomkruka kastad på sig när han överfölls på sin egen tomt i somras. Foto: Polisen

Utpekad gängledare åtalad – attackerade man efter MC-bråk

Uppdaterad
Publicerad

Efter dödsskjutningen i Rödeby beskrevs han som drivande bakom trakasserierna mot familjen. I dag åtalades den tidigare gängledaren för ännu ett brott – en grov misshandel från i somras.

Offret, en man i 50-årsåldern, hade den aktuella dagen hamnat i konflikt med den tidigare gängledaren och dennes två kamrater. Bråket startade med att 50-åringen, under en bilfärd, reagerade över hur tre motorcyklister uppträdde på vägbanan norr om Karlskrona – det handlade bland annat om vårdslösa bakhjulskörningar i hög hastighet.

Senare på dagen blev 50-åringen uppsökt i sitt hem, där tre män överföll honom med sparkar och slag. Mannen fick även sin bil sönderslagen och en blomkruka kastad på sig.

Den tidigare gängledaren – i dag 26 år gammal – kunde bindas till platsen med DNA-spår som påträffades på en kastad ölburk på tomten.

Ytterligare en av de tre män som i dag åtalades för gärningen är en 25-årig man som också han ingick i det ungdomsgäng som åkte till gården i Rödeby natten till den 6 oktober 2007.

I samband med tioårsdagen av Rödebyskjutningen publicerade SVT Nyheter Blekinge en granskning som visar att flera av medlemmarna i det tidigare mopedgänget fortsatt med kriminalitet.

I förhör har både 26-åringen och 25-åringen erkänt att de misshandlat mannen eftersom de blev ”förbannade” när 50-åringen i samband med bråket på vägen råkade backa på 26-åringens motorcykel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.