Utpekad ledare i Rödebygänget döms för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Den i dag 27-årige man som hade en ledande roll i Rödebydramat dömdes i dag till nio månaders fängelse för misshandel och skadegörelse. Själv hävdar han att han bara ”kastat en blomkruka” på offret.

Den 27-årige mannen sökte tillsammans med två kamrater – en av dem också han inblandad i trakasserierna mot familjen i Rödeby – upp 50-åringen i hemmet där han, enligt domen, överfölls med sparkar och slag.

Bakgrunden till bråket var att 50-åringen tidigare samma dag reagerat över hur de tre männen framfört sina motorcyklar. Mannen tyckte att de tre motorcyklisterna uppträdde vårdslöst i trafiken, han stannade bilen – och det uppstod bråk. I tumultet ska 50-åringen ha backat på en av motorcyklarna.

Tio år efter Rödebyskotten

En stund senare kom de tre männen hem till mannen och i trädgården ska han enligt utredningen ha fått motta flera sparkar och slag. Han fick också bilen sönderslagen.

27-åringen, som i samband med efterspelet till dödsskjutningen i Rödeby för tio år sedan pekades ut som gängledare, erkände i inledande polisförhör att han delat ut slag mot offret. I tingsrätten medgav han dock bara att han kastat en blomkruka på 50-åringen.

Samtliga tre inblandade i misshandeln dömdes till nio månaders fängelse av tingsrätten.

I samband med tioårsdagen av Rödebyskotten visade en kartläggning som SVT Nyheter Blekinge gjort att flera av de aktiva i ungdomsgänget på orten dömts för brott efter den uppmärksammade händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tio år efter Rödebyskotten

Mer i ämnet