I en chattkonversation mellan Ida Haglö och den tidigare ledaren framkommer hur han vill att Ida håller tyst om pengarna som försvunnit. Foto: SVT

Utpekade bedragaren: ”Köpte bil för pengarna”

Uppdaterad
Publicerad

En av de två tidigare ledare på Panncentralen som nu polisanmälts köpte en BMW för 90 000 kronor – samma belopp som Ida Haglö dessförinnan förde över till mannens konto.

Själv säger han att han först i efterhand förstod att det var hon som betalade.

– Jag har inte lurat någon, säger han.

Den tidigare ledaren på Panncentralen, som drivs av den ideella föreningen Mellanstadens Folkets hus och Park, är en av dem som polisanmälts. Klart är att han disponerat stora belopp på sitt konto – pengar som ursprungligen plockats från Ida Haglö.

I februari köpte han en BMW för 90 000 kronor.

Granskningen av Panncentralen

– Hans medkumpan kom hem till mig en kväll och satt bredvid mig när jag förde över pengarna till kontot. De skulle köpa en bil i Stockholm och hotade med att förstöra mitt liv om jag inte gjorde som jag blev tillsagd, säger Ida Haglö.

Äger tio fordon

Mannen som köpte bilen står registrerad på totalt tio fordon och medger att han fick 90 000 insatta för bilköpet – men förnekar först att han kände till att pengarna kom från Ida.

– Det är inte så att jag vet vilken person som äger ett visst bankkontonummer, alltså varifrån det kommer. Det är inte så att man vet vart det kommer ifrån, om du förstår mig nu, säger mannen.

Fick 90 000 på kontot

Han säger att han var övertygad om att beloppet satts in av den andre tidigare ledaren – och reflekterade inte mer över det.

– Jag fick 90 000 kronor överförda till mig, som fördes över till en firma, som jag köpte en bil på! Okej?

Senare i intervjun medger han dock att pengarna kom från Ida Haglös konto, via den andre mannen.

– Ja. Men han har ju fått pengar av Ida. Det är det som är grejen.

Du har lovat att hon ska få pengarna tillbaka.

– Jag har försökt att betala tillbaka med mina egna pengar för att vara en god människa.

SVT Nyheter Blekinge har vid upprepade tillfällen utan resultat sökt kontakt med den person som utpekats som mest aktiv i kontakterna med Ida Haglö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granskningen av Panncentralen

Mer i ämnet