Foto: Länsstyrelsen/SVT

Vändningen: Kulturskolan byter plats – kan byggas i kulturkvarteret

Uppdaterad
Publicerad

Kulturskolan kan byggas på Palanderska gården. Det menar förvaltningens nya utredning efter att Moderaterna stoppat beslutet om att bygga på kvarteret Lindblad på Trossö. Det blir både billigare och snabbare, menar Sophia Ahlin (M).

– Det är jätteskönt att utredning pekar på det vi såg och att det är det förslaget som förvaltningen lägger fram, säger Sophia Ahlin (M), andra vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden till SVT.

Förvaltningens nya utredning är klar och ger grönt ljus till att bygga den nya kulturskolan på Palanderska gården på Trossö. Tegelhuset där kommunledningen finns idag ska rivas.

Det var i juni som beslutet om att bygga kulturskolan på kvarteret Lindblad stoppades av M, KD,  SD och L. Istället för att bygga kulturskolan på Brinovas mark skulle det gå snabbare och bli billigare att bygga på kommunens egen mark, menade partierna, som beslutade att utreda Palanderska gården som nytt alternativ.

Ges klartecken

Nu har förvaltningen gett det nya förslaget klartecken. Tegelhuset har redan rivningstillstånd.

– Det kommer att bli ett väldigt fint kvarter för kulturskolan. Det står redan en del kulturbyggnader på området som kan användas till verksamheten, säger Sophia Ahlin.

Nästa måndag ska ärendet upp i kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.