Vice gruppledaren beklagar Platows avhopp

Uppdaterad
Publicerad

Moderaternas vice gruppledare Jan Lennartsson beklagar Nicklas Platows beslut.

– Det borde bli en ”läxa” för dem som stannar kvar i partiet, säger han.

Lennartsson var redan i höstas offentligt ute för att försvara Platows beslut att utmana gruppledaren Camilla Brunsberg om makten.

Han tog också initiativ till söndagens krismöte – i syfte att ena partiet.

Moderatkamp

Men mötet var förgäves, i dag på morgonen meddelade Platow att han lämnar Moderaterna för det nybildade partiet Nya Karlskrona.

– Med Nicklas tappar vi en skicklig politiker. Jag beklagar att det behövde gå så här långt. Samtidigt förstår jag Nicklas. Han har haft det tufft under hösten och har känt sig trött på situationen.

Jan Lennartsson har dock inga planer på att – likt andra missnöjda partivänner – lämna Moderaterna i Karlskrona.

– Nej, jag är taggad att fortsätta och jag tror ändå att detta kan bli en nyttig läxa, inte minst för dem som uttalade ett misstroende mot Nicklas. Det var olyckligt och ogenomtänkt. Tonläget har varit för högt.

Hur bedömer du möjligheterna att få ordning och arbetsro i Moderaterna nu?

– Jag är optimist och tror att vi kan gå stärkta ur det här. Men det är lång resa som vi har framför oss, säger Jan Lennartsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Moderatkamp

Mer i ämnet