Foto: SVT

Blev nekad ansvarsfrihet – nu avgår Morgan Kullberg (M)

Uppdaterad
Publicerad

Efter att den tidigare mandatperiodens socialnämnd nekats ansvarsfrihet, lämnar andre vice ordföranden Morgan Kullberg (M) sitt uppdrag.

– Jag har lämnat in min avskedsansökan, säger Morgan Kullberg.

– Det finns väl egentligen inget annat beslut att ta. Det här är ju ett misstroende, även om jag själv tycker att beslutet är felaktigt, säger han.

Kritiken som revisionerna riktade mot den dåvarande socialnämnden var omfattande och pekade på stora brister inom styrning och kontroll. Men Morgan Kullberg tycker att den är orättvis.

– Jag tycker inte det har kommit fram tillräckligt vad vi gjorde, i det kunskapsläget vi hade vid varje tillfälle. Jag känner mig inte riktigt hemma i kritiken, säger Morgan Kullberg.

Han kommer att lämna socialnämnden med omedelbar verkan men kommer att behålla sin plats i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.