I videoklippet ovan berättar VD:n Lotta Lyrå om vilka orsaker som ligger bakom Clas Ohlsons omställning. Foto: Pressbild

150-200 jobb berörs i Insjön när Clas Ohlson omorganiserar

Uppdaterad
Publicerad

Clas Ohlson meddelade idag att 150 till 200 tjänster i Insjön beräknas påverkas när företaget behöver göra en omorganisation av verksamheten.

Beskedet kom genom ett pressmeddelande och kommunikationschefen Niklas Carlsson berättar att personalen har informerats nu på morgonen.

– Vi vill betona att det inte är ett formellt varsel, utan ett sätt för oss att vara transparenta om vad som kommer att ske i verksamheten, säger Carlsson.

En femtedel av ca 900 anställda

Kommunikationschefen uppskattar att Clas Ohlson idag har ungefär 900 anställda i Insjön. Dagens besked motsvarar alltså en femtedel av personalstyrkan, men Carlsson tror inte att alla tjänster kommer att påverkas samtidigt.

Hur många av de 150-200 berörda medarbetarna som kommer att bli arbetslösa efter att förändringarna har genomförts vill dock inte företaget gå in på innan processen med de fackliga organisationerna är avslutad.

Genomförs inom 12 månader

Clas Ohlsons VD Lotta Lyrå säger till SVT Nyheter att förändringen beräknas bli verklighet under det kommande året.

– Vi kommer nu att gå igenom en process där vi tar område för område och totalt beräknar vi att det kommer att ta tolv månader innan vi är helt färdiga. Det här är en del av en plan som vi har jobbat med under lång tid, men en sådan här dag är det alltid med ett tungt hjärta som man pratar om personalnedskärningar, säger hon.

I videoklippet ovan berättar VD:n Lotta Lyrå om vilka orsaker som ligger bakom Clas Ohlsons omställning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.