Fackordföranden på Clas Ohlson: ”Stämningen är dämpad”

Uppdaterad
Publicerad

Det var en dämpad stämning på Clas Ohlsons huvudkontor i Insjön på måndagen efter beskedet att upp emot 200 anställda berörs när företaget omorganiserar.

Rune Haglund är ordförande för fackförbundet Unionen vid Clas Ohlson i Insjön. Han berättar om tryckt stämning i korridorerna efter beskedet.

– I och med att det kan komma att beröra 150-200 personer så börjar man ju tänka vem kan det vara berör det mig eller inte, säger Rune Haglund.

Möte med ledningen på torsdag

Facket skall ha ett första möte med företagsledningen på torsdag.

– Vi har inte fått någon förhandlingsframställan än och vad som kommer upp på mötet på torsdag vet jag inte, säger Rune Haglund ordf Unionen vid Clas Ohlson.

”Aldrig varit med om något liknande”

Facket begär nu hjälp från regionalt fackombud.

– Det här är inget man gör varje dag det är en helt ny företeelse här på Clas Ohlson jag har jobbat här i 33 år och aldrig varit med om något liknande säger, Rune Haglund ordf Unionen vid Clas Ohlson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.