• Tekniskt meddelande:

    Just nu har vi problem med undertexter på flera videoklipp. Vi jobbar på att åtgärda felet.

Jeanette Hjortsberg, divisionschef. Foto: Region Dalarna / SVT

21 nya läkare ska förbättra psykvården i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Region Dalarna har nyanställt 21 läkare under 2019 och diskussioner pågår för att anställa ytterligare fem.
– Nyanställningarna ger patienterna ökad kontinuitet och tillgänglighet, säger Jeanette Hjortsberg, divisionschef, i ett pressmeddelande.

Rekryteringsarbetet inleddes för fem år sedan med målet att göra det mer attraktivt att vara läkare inom psykiatrin i Dalarna.

Under året har tretton överläkare och åtta ST-läkare anställts. Ungefär hälften av överläkarna har skrivit på distansavtal som innebär att arbetet delvis utförs på plats och delvis på annan ort.

”Vi har inte ett färdigt koncept utan hur arbetet läggs upp bestäms i respektive verksamhet. Någon är kanske på plats varannan vecka och arbetar på distans varannan vecka. En annan kanske arbetar på distans två dagar i veckan och är på plats tre dagar. Det ser olika ut”, säger Jeanette Hjortsberg.

SVT Dalarna har tidigare rapporterat om personalbrist inom psykiatrin vilket medförde övertid för ordinarie personal, avdelningssammanslagningar och att tjänster fick köpas in externt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Psykiatrin i Dalarna

Mer i ämnet