Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

3 000 liter diesel stals ur tank på Kyrkberget i Hedemora

Uppdaterad
Publicerad

Det var under tisdagsmorgonen som upptäckten gjordes att någon under helgen stulit omkring 3000 liter diesel ur en stor tank vid en arbetsplats på Kyrkberget i Hedemora kommun.

Innan stölden skedde så ska man ha klippt upp en inhägnad till arbetsplatsen och från en annan målsägare har det stulits ett batteri och omkring 400 liter diesel. Så enligt polisen har två polisanmälningar gjorts. Brotten rubriceras som stöld och olaga intrång.

– Det som sticker ut är att det är så stor mängd diesel som stulits. Man måste ju ha rejäla grejer för att frakta bort det. Men de har haft god tid på sig under påskhelgen, säger Stefan Dangardt, presskommunikatör på Polisen region Bergslagen.

I nuläget finns ingen frihetsberövad. Polisen ska göra en teknisk undersökning på platsen för att se om det finns några spår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.