Alla tillfartsvägar in till Trängslets skjutfält stängs av för allmänheten, för att kunna upprätthålla en bra säkerhet. Foto: SVT

Alla vägar till Trängslets skjutfält stängs av för allmänheten

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen stängdes alla tillfartsvägar in till Trängslets skjutfält av för allmänheten. Det gör man för att kunna upprätthålla en bra säkerhet både för allmänheten och personalen som jobbar i området.

Läget i Älvdalen är just nu förhållandevis lugnt, men vädret förväntas bli fortsatt varmt, torrt och med vindbyar vilket snabbt kan förändra brandförloppet.

I förebyggande syfte stängs därför infartsvägarna in till området i fall brandstyrkorna kommer att behöva göra snabba förflyttningar och omgrupperingar av större räddningsstyrkor.

Skogsbranden i Trängslet

– Vi vädjar till allmänheten att inte bege sig ut på vägarna på skjutfältet. Vi behöver hålla vägarna tillgängliga för våra räddningsfordon och eftersom utrymmet är begränsat ökar risken för olyckor, säger Anders Attehed, stabschef.

Här finns en karta över hela skjutfältet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbranden i Trängslet

Mer i ämnet