Foto: Fredric Gustafsson/Foto-Mike

En person omkom i bilolycka

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern omkom i en trafikolycka på E16 i höjd med Norr Amsberg norr om Borlänge tidigt i morse när hans personbil kolliderade med ett långtradarsläp.

En lastbil och en personbil var inblandade i olyckan. En person fanns i vardera fordon.

– När vi kom fram stod personbilen på den ena sidan och lastbilen på den andra sidan, det var den synen vi möttes av, säger räddningsledare Per-Eric Goth.

Mannen i 30-årsåldern omkom på platsen och lastbilsföraren chockades. Enligt polisen blev långtradaren först omkörd av en annan personbil som sedan fick sladd framför långtradaren. Långtradarchauffören bromsade och så blev det sladd på släpet som kom ut i fel körbana och kolliderade med den personbil som kördes av 30-åringen som omkom i olyckan.

Under räddnings- och bärgningsarbetet rådde begränsad framkomlighet. Vägen var avstängd under en timme. Enligt polisen var det glashalt på platsen.

Per-Eric Goth uppmanar allmänheten att köra försiktigt.

– Ta det jättelugnt på vägarna och anpassa hastigheten, säger Per-Eric Goth.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer