I och med att vi nu har häktat ytterligare en person tillkommer det åtgärder som gör att även kvinnans åtalsfrist kommer skjutas upp två veckor till, säger chefsåklagare Patrik Säflund. Foto: SVT

Ännu en person häktad i kopplerihärvan i Falun

Uppdaterad
Publicerad

I maj slog polisen till mot en misstänkt sexköpshärva i Falun. En kvinna häktades kort därefter misstänkt för grovt koppleri. Nu har ännu en person häktats misstänkt för samma brott.

En man i 35-årsåldern har häktats misstänkt för grovt koppleri i samband med sexköpshärvan i Falun, något som Dala-Demokraten var först med att berätta. Sedan tidigare sitter en jämnårig kvinna frihetsberövad misstänkt för samma brott och i slutet på maj anhölls en 25-årig man som senare släpptes.

– Han är släppt men misstankarna kvarstår, säger Patrik Säflund, förundersökningsledare och chefsåklagare.

Åtalsfristen förlängs

Åklagaren har till den 13 augusti på sig att väcka åtal mot den 35-åriga mannen, något chefåklagaren redan nu meddelar kommer skjutas upp:

– Vi kommer inte hinna klart med förundersökningen innan den tiden, säger han.

Åtalsfristen för kvinnan går ut imorgon, onsdag, men även den kommer skjutas upp minst två veckor till.

– I och med att vi nu har häktat ytterligare en person tillkommer det åtgärder som gör att även kvinnans åtalsfrist kommer skjutas upp två veckor till. Sen får vi se efter de två veckorna om vi behöver mer tid, avslutar Säflund. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Blåljusnyheter i Dalarna

Mer i ämnet