En tredje skabbangripen varg sköts i Flaten-Billsjöreviret på söndagen. Bilden är tagen vid annat tilllfälle. Foto: TT

Ännu en skabbvarg skjuten

Uppdaterad
Publicerad

Idag, söndag den 21 januari klockan 12 sköts en tredje skabbangripen varg i Flaten-Billsjöreviret. Vargen sköts med stöd av jaktförordningen, vilket betyder att den avlivats av djurskyddsskäl, meddelar Länsstyrelsen på sin hemsida.

Då vargen inte fälldes med stöd av licensjaktsbeslutet kommer licensjakten att fortgå.

– När det rapporterats in att en varg skjutits med stöd av 40 c § i jaktförordningen blir det ett ärende för polisen. Vi på Länsstyrelsen gör alltså ingen bedömning i frågan. Då vargen inte fälldes med stöd av licensjaktsbeslutet kommer licenjakten att fortgå, säger Marie Edvall, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen.

Vargjakten i Dalarna återupptogs i fredags sedan Länsstyrelsen funnit att en varg som hade skabb och som sköts i samband med jakten inte skulle räknas in i tilldelningen på sex vargar.  När en varg sköts igår lördag visade den sig ha skabb och avlivats av djurskyddsskäl varför jakten fortsatte.  Och samma hållning har Länsstyrelsen efter att den tredje skabbangripna vargen skjutits inom reviret idag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Varg i Dalarna

Mer i ämnet