Foto: Niko Ago/SVT

Ännu inget besked från Dalkurd

Uppdaterad
Publicerad

Vid midnatt gick tidsfristen ut för Dalkurd – men något besked fick inte Borlänge kommun. Och idag säger fritidsnämndens ordförande att kommunen kan vänta lite till.

Det är alltså ännu oklart var Dalkurd kommer att spela sina hemmamatcher kommande säsong då de spelar i allsvenskan. Kommunalrådet Leif Lindström (V) har sagt att Borlänge kommun är beredd att rusta Domnarvsvallen så att den får allsvensk standard mot att Dalkurd lovar att hyra in sig där i minst sju år.

Tidsfristen gick ut igår

Dalkurd, som flera gånger tidigare sagt att de är beredda att lämna Borlänge och även Dalarna,  kontrade med att kravet var oförskämt. Föreningen fick till och med lördag på sig att lämna besked till kommun. Nu är det söndag och ännu har inget besked lämnats.

Dalarna – Dalkurd

Idag säger dock Ola Brossberg (S) som är ordförande i fritidsnämnden att man är beredd att vänta ytterligare dagar på besked från Dalkurd.

Kommunen vill att Dalkurd stannar

– Jag säger så här, att kommer man en eller två dagar senare så ska vi självklart försöka lösa knuten.

Han påpekar också att kommunens önskan är att Dalkurd blir kvar i Borlänge.

Företrädare för Dalkurd har vi idag ännu inte lyckats nå för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Dalkurd

Mer i ämnet