Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Antonio Lindbäck. Foto: Bildbyrån

Antonio Lindbäck döms till fängelse efter rattfylla – stoppades med 1,82 promille i blodet

Uppdaterad
Publicerad

Speedwayföraren Antonio Lindbäck döms till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Det var den 17 februari i år som han stoppades i Krylbo i Avesta med 1,82 promille alkohol i blodet.

– Det känns inte bra det jag har gjort, det är fortfarande inte förlåtligt. Men sen handlar det om att försöka jobba med problemet. Och där har jag försökt att ta kliv framåt, säger Antonio Lindbäck till SVT.

Efter att Lindbäck åkte fast i februari har han varit på ett behandlingshem i Filipstad.

– Jag har lärt mig mycket om mig själv och vill komma ut ur det här friskare och starkare.

Lindbäck säger att han kommer att ansöka om att få avtjäna straffet i form av övervakning med fotboja.

Masarna bröt – men tog sedan tillbaka honom

Efter händelsen bröt speedwayklubben Masarna med Antonio Lindbäck. I april meddelade de att de tog tillbaka honom. Sportchefen Roger Uppgård förklarade beslutet:

– Alkoholism är en sjukdom och vi har ett ansvar mot Antonio som hans arbetsgivare. Vi gör det vi kan göra att hjälpa till. Samtidigt är det han har gjort inget vi står bakom på något vis.

Kontraktet förlängdes

Lindbäck kör även för Hagforsklubben Valsarna i Värmland. I oktober blev det klart att Masarna i Avesta förlänger kontraktet med Lindbäck. Så här kommenterar Masarnas ordförande Roger Hultman domen:

– Det är jobbigt när det kommer men jag hoppas att han har fått sig en riktig tankeställare.

Klipp: Antonio Lindbäck talade ut efter rattfylleåtalet i april

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.