Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör varför Region Dalarna betalade för att kirurgen skulle få jobba i Skåne, och vad hans tidigare chef såg om den misstänktes beteende i Falun. Foto: Polisens förundersökning, SVT

Knarkåtalad kirurg jobbade i Falun – flyttade på grund av ”attitydproblem”

Uppdaterad
Publicerad

En kirurg verksam i Skåne har åtalats misstänkt för bland annat grovt narkotikabrott. Tiden innan gripandet beskrivs det i förhör hur mannen rökte heroin varje dag, även när han hade journatt på sjukhuset. Mannen jobbade tidigare på Falu lasarett men lämnade Dalarna på grund av samarbetssvårigheter.

I Dalarna gjorde mannen en misslyckad nageltrångsoperation som nästan kostade en patient stortån, efter det fick han inte operera självständigt på Falu lasarett.

Döms till flera års fängelse

Uppdatering: På måndagen dömdes kirurgen till tre år och nio månaders fängelse för såväl grovt som ringa narkotikabrott samt misshandel av sin flickvän. 

Region Dalarna

I videoklippet berättar kirurgens tidigare chef i Falun, Gert Nestler, om varför Region Dalarna betalade för kirurgen under första halvåret av hans tjänst i Skåne, och vad han såg om den misstänktes beteende i Falun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Region Dalarna

Mer i ämnet