Foto: Anders Hellström/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Asylsökande vägrade lämna buss

Uppdaterad
Publicerad

Asylsökande vägrade att gå av bussen i Fredriksberg. Vår reporter rapporterar från platsen.

Vid 01-tiden natten mot torsdagen kontaktades polisen i Dalarna av personal på asylboendet i Fredriksberg som uppgav att hälften av passagerarna på en buss vägrade att kliva av vid asylboendet i Fredriksberg. I Migrationsverkets dokument stod det att de asylsökande skulle vara på väg till Hedemora, men när de hamnade i Fredriksberg vägrade flera stiga av bussen.

När SVT Dalarnas team kom till Fredriksberg på torsdagsförmiddagen var de asylsökande fortfarande kvar i bussen. Vår reporter Torbjörn Påhlman uppgav att det var lugnt på platsen och att det handlade om ett 40-tal personer varav hälften var kvar i bussen.

Vid lunchtid kom ansvariga från Migrationsverket till Fredriksberg och de flesta valde att lämna bussen de suttit i under hela natten och morgonen. Vid 14-tiden meddelar Migrationsverket att samtliga asylsökande lämnat bussen och att alla utom fyra personer flyttat in på boendet.

Här Migrationsverkets kommentar kring protesterna.

Alla artiklar om flyktingmottagandet i Fredriksberg finns här.

Det finns idag tre asylboenden i Fredriksberg:

Visa

Annefors; 185 platser – sedan 2 september.

Utslussen Asylboende; 92 platser – sedan 14 september.

Anneforsgården; 120 platser – sedan 17 september.

De tre asylboendena har olika ägare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Asylsökanden i Fredriksberg

Mer i ämnet