Hyran fortfarande obetald i Fredriksberg

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag ska vatten och el stängas av vid asylboendet i Fredriksberg, enligt fastighetsägaren.

Förra veckan kunde vi rapportera om en strid mellan fastighetsägaren Mehmet Tosun och bolaget Swed Craft. Då fick bolaget på en vecka på sig att betala. Nu talar det mesta för att elen och vattnet stängs av på onsdag.

Mehmet Tosun hävdar att bolaget inte har respekterat kontraktet och har inte betalat honom enligt överenskommelsen. Kommer inte pengar in före onsdag så kommer han att stänga av ström och vatten på förläggningen.

Lämnar inga kommentarer

Det gäller 188.000 kronor som inte betalts till fastighetsägaren Mehmet Tosun. Migrationsverket berättar för SVT Nyheter Dalarna att dom har betalat ut pengar enligt överenskommelse till bolaget Swed Craft som inte tycks ha betalat hyran. SVT Nyheter Dalarna har varit i kontakt med Swedcraft men de vill inte lämna några kommentarer.

Underhållet får kritik

Swed Craft har i sin tur engagerat bolaget Nuvida för att sköta drift och underhåll av anläggningen. Men även drift och underhåll får kritik av de boende.

Nuvida säger dock att de har fått betalt av Swedcraft och att de sköter sin del av serviceavtalet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Asylsökanden i Fredriksberg

Mer i ämnet