Foto: SVT/Niko Ago

Snart stänger han av strömmen på asylboendet i Fredriksberg

Publicerad

Framtiden för de boende i ett av asylboenden i Fredriksberg är osäker. I dag har fastighetsägaren haft möte med kommunen – som hänvisar ärendet vidare.

Kl 16 tas beslut om asylboende stängs omedelbart

Ägaren av fastigheten har inte fått sina pengar av det bolag som hyr in sig i lokalen och har tröttnat. Får Mehmet Tosun inte pengarna från bolaget i dag innan klockan 16 nu på onsdagen, så vrider han av värmen och vattnet.

Det innebär att runt 200 asylsökande drabbas, varav många är familjer med barn.

Foto: SVT

Kommunen: inte vårt uppdrag

När SVT Nyheter Dalarna pratade med Ludvika kommun under gårdagen, tisdag, kände de inte till ärendet och hänvisade till Migrationsverket. Men i dag har de haft ett möte med fastighetsägaren, men vidhåller sin linje om situationen som uppstått: det är inte vårt uppdrag.

Kan behöva flytta – omedelbart

Nu får fastighetsägaren Mehmet Tosun istället vända sig till Migrationsverket om hur de kan lösa situationen för de boende om han inte får betalat.

När SVT Nyheter Dalarna pratade med Migrationsverket på tisdagen, så sa de att de boende kunde behöva flyttas om ägaren beslutar att stänga av vattnet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Asylsökanden i Fredriksberg

Mer i ämnet