Bild på Engla Höglund. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Åtta år sedan Engla Höglund mördades

Publicerad

I dagarna är det åtta år sedan flickan Engla rövades bort och mördades av Anders Eklund. Englas familj kämpar fortfarande med förlusten.

Det var i en kurva på skogsvägen till huset där Engla bodde som Anders Eklund stod och lurpassade på Engla när hon skulle cykla hem.

– Där inne bakom trädet hittade vi Englas cykel när vi letade, och då började vi förstå att det inte stod rätt till, berättar Englas mamma Carina Höglund, som visar SVT Nyheter Dalarna på platsen.

Hon berättar att det blivit lite lättare i bröstet nu efter åtta år, men hon tror att smärtan av att förlora ett barn alltid kommer att finnas kvar på något sätt.

– Jag försöker hantera allt det här genom att skapa så mycket mening i meningslösheten som möjligt, säger Carina Höglund.

Numera är hon engagerad politiskt och även om hennes parti inte tycker så vill hon själv kämpa för en sak.

– Jag vill att vi ska ha riktiga livstidsstraff, så att en mördare får sitta på riktig livstid. Det är för osäkert idag, tycker Carina Höglund. Man vet ju inte om de kommer ut eller inte. Och det tär!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dalarna - Morddömde Anders Eklund

Mer i ämnet