Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Masarnas ordförande Roger Hultman berätta hur pengarna från marknadsföringsavtalet ska hjälpa klubben – och hans svar till dem som är kritiska mot Masarna. Foto: Audrey Erath/SVT

Avesta kommun stöttar Masarna med nästan en halv miljon – trots kritik

Uppdaterad
Publicerad

Speedwayklubben Masarna har dragits med ekonomiska problem och sökte därför pengar från Avesta kommun. Nu har kommunen beviljat klubben ett marknadsföringsavtal på 450 000 kronor, vilket för klubben ett steg närmare nästa säsong.

Masarna hade sökt marknadsföringsavtal för drygt en miljon kronor, men får inte hela summan beviljad.

– Det är mindre än vad vi hade räknat med, men det kommer att lösa sig, säger klubbens ordförande Roger Hultman till SVT.

I videoklippet berättar Hultman även om vilka andra metoder Masarna har för att försöka dra in pengar till nästa säsong.

Kritiken: ”Blir mer som ett bidrag”

Oppositionsrådet Johan Thomasson (M) tycker att den styrande politiska majoriteten inte borde ha beviljat avtalet.

– Vi föreslog att avslå hela ärendet, vilket också var tjänstemannens förslag. Vi ser inte värdet, att det blir någon marknadsföring för kommunen. Det här blir mer som ett bidrag rakt in i Masarnas kassa, för att täcka 2022 års underskott, säger Johan Thomasson (M), oppositionsråd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.