Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oppositionsrådet Johan Thomasson (M) är kritisk till majoriteten och kommunalrådet Blerta Krenzis (S) beslut att ingå avtal med Masarna. Hör deras resonemang i videoklippet! Foto: Audrey Erath/SVT

Därför beviljar Avesta kommun pengarna till Masarna – mot tjänstemannens rekommendation

Uppdaterad
Publicerad

När speedwayklubben Masarna på måndagen beviljades 450 000 kronor i ett marknadsföringsavtal gick detta emot Avesta kommuns tjänstemannarekommendation. Det här kritiseras av Moderaternas oppositionsråd som ifrågasätter vad kommunen kommer att få tillbaka för pengarna.

Avtalet gäller gentemot föreningen Masarna och inte aktiebolaget, vilket kan spela roll ifall aktiebolaget behöver försättas i konkurs. Bidraget är dessutom villkorat till att Masarna ska ställa upp i den högsta speedwayligan.

I videoklippet hör du Avestas högsta politiker Blerta Krenzi (S) och Johan Thomasson (M) argumentera för och emot stödet till Masarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.