Bakslag för Dragon Gate

Uppdaterad
Publicerad

Kommunen förbjöd Dragon Gate att bedriva livsmedelsverksamhet en kontroll upptäckt att kökets golv renoverades samtidigt som mat bereddes.

Under kontrollbesöket i slutet av juni upptäckte kontrollanten att kökets golv renoverades samtidigt som mat bereddes i samma lokal.

Bland annat tinades räkor i en hink med vatten utan lock bara någon meter ifrån golvrenoveringsarbetet. Hantverkare passerade livsmedelsberedningen vid ett flertal tillfällen under kontrollbesöket.

Dragon Gate

Det fanns enligt kommunen en risk att negativa hälsoeffekter kunnat uppstå vid hantering av livsmedel i samma lokal som renoveringsarbeten bedrivs och därför stoppas verksamheten.

Efter att golvarbetet avslutats under helgen genomfördes en kontroll i måndags och restaurangen har fått öppna igen.

I augusti planerar ägaren att inviga hotellet.

I en tidigare version stod det felaktigt att Dragon Gate inte fick bedriva livsmedelsverksamhet. Dragon Gate fick tillbaka tillståndet i måndags.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dragon Gate

Mer i ämnet