Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förslaget innebär att men vill kunna ge laddmöjlighet på så mycket som var femte parkeringsplats för besökare till regionens olika anläggningar. Foto: SVT

En laddstolpe på 1 000 besöksparkeringar vid region Dalarnas fyra lasarett

Uppdaterad
Publicerad

På de 1 000 parkeringsplatser som finns för besökare vid de fyra lasaretten i Dalarna finns det bara möjlighet att ladda elbil på en enda stolpe med två så kallade laddpunkter. Men en utbyggnad finns på förslag – om de politiska besluten fattas så ska över 200 nya laddpunkter sättas upp.

– Man ska inte behöva köra en bensinbil för att man inte hittar en laddpunkt när man behöver det, säger regionrådet Svante Parsjö Tegner (L) som motiv till varför Region Dalarna ska satsa 10 miljoner kronor på laddstolpar.

Bara en ensam stolpe

Men än så länge har regionen inte mycket att skryta med när det gäller laddmöjligheter för elbilar. Den ganska ambitiösa plan som ska ge laddmöjlighet på så mycket som var femte parkeringsplats för besökare till regionens olika anläggningar kommer att låta vänta på sig ytterligare en tid innan det kan bli byggstart för fler laddstolpar.

Utbyggnadsplanen måste först behandlas i både regionstyrelsen och regionfullmäktige.

I klippet: Hör när de över 200 nya laddpunkterna kan vara klara – ”Regionen måste bidra till omställningen”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.