Bussbolaget om nya resebegränsningar: ”Nu får vi ta bort ytterligare platser”

Uppdaterad
Publicerad

Antalet resenärer på bussar och tåg ska begränsas ytterligare på resor som är längre än 15 mil. Bussbolaget Mohlins som kör långfärdsbussarna Masexpressen, Härjedalingen och Bollnäsbuss till och från Stockholm påverkas.

– Vi har redan begränsningar och får bara ta 38 personer nu på en buss som är avsedd för 57 passagerare. Nu får vi ta bort ytterligare tio platser på en sådan buss, säger Ingemar Strandberg som är verksamhetschef för Masexpressen.

Bolaget ska nu ha ett internt möte för att diskutera läget.

Coronaviruset i Dalarna

Skärpta restriktionen på söndag

Regeringen vill att bara hälften av sittplatserna på tåg och långfärdsbussar ska få användas och den skärpta restriktionen ska börja gälla på söndag. Det meddelades på en presskonferens på tisdagen.

– Inför kommande sportlov- och påsklovsveckor förväntas fjärrtrafiken öka och därför vill vi ge den viktiga signalen att vi minskar risken för trängsel på våra fjärresor, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).

Vill begränsa tredje smittovåg

Regeringen menar att smittoläget är allvarligt och inför den här restriktionen med förhoppning om att kunna begränsa en tredje smittovåg. Först blir det snabbremiss och regeringen hoppas att begränsningen kan börja gälla på söndag. Därefter ska den gälla till den 31 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet