Beslutet: Ja till hemlig markaffär i Horndal

Uppdaterad
Publicerad

Kommunfullmäktige i Avesta beslutade under måndagen att sälja ett större markområde i Horndal för drygt 32 miljoner kronor – men köparen är fortfarande okänd för allmänheten.

I skogen ett par kilometer norr om Horndal håller Avesta kommun på att förbereda för ett nytt stort industriområde. Det långsmala området är runt 100 hektar och ska säljas för drygt 32 miljoner kronor. Men exakt vad det är för verksamhet som ska bedrivas där är det ytterst få som vet.

Här kan du se området:

”Det här blir en bra affär”

– Det är jag och Johan Thomasson, som är oppositionsråd, som är de politiker som vet vilket företag det är. Vi känner oss väldigt trygga med att det här blir en bra affär för Avesta och för Horndal, säger kommunalrådet Lars Isacsson (S)

Det var ett enigt fullmäktige som tog beslut och nu har alltså Avesta kommun sagt ja till försäljningen, trots att man inte vet vilket företag det handlar om.

– Vi är rätt överens politiskt om att det här är bra, sa Lars Isacsson efter måndagens kommunfullmäktige. 

Har förekommit spekulationer om datajätte

Det har förekommit spekulationer om att datajätten Google ska bygga serverhallar i området, men det är alltså inget som Lars Isacsson vill bekräfta.

– Det är ju så att företaget ännu inte vill berätta vilka de är. Det är inte färdigt ännu, vi har inte förhandlat klart. De vill gå ut gemensamt senare när det är färdigt och det har vi varit med om tidigare. Det är så vi har jobbat, oavsett hur stora eller små företag det är. Så vi är professionella och respekterar det, säger Lars Isacsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Google i Horndal

Mer i ämnet