Larmet om olycka kom in strax innan klockan 12 på lördagen och ska ha inträffat i närheten av Nedre Närsjön, enligt SOS. Foto: SVT

Bil körde av i rallytävling i Smedjebacken

Uppdaterad
Publicerad

SOS mottog under lördagen ett larm om att bil kört av en väg strax söder om Smedjebacken. Bilen ska enligt räddningstjänsten Dala mitt ha tagit eld och där branden sedan spred sig i skogen.

Händelsen ska ha inträffat i samband med en lokal rallytävling, enligt Dala mitt.

– De hade lyckats släcka bilbranden innan vi kom dit och sen har vi släckt branden i marken, ett område på ungefär 50 gånger 20 meter, säger Stefan Fröbom, larmbefäl på Dala Mitt.

Initialt uppgav SOS en person förts till sjukhus med ambulans, men enligt inre befäl på ambulansen ska personen bara ha förts ut från tävlingsområdet. Därefter ska personen, som andats in rök i samband med händelsen, mått så pass bra att han kunnat bli avsläppt hos sitt team på plats.

Räddningstjänsten var kvar på platsen ett tag och markägaren kontaktades för att ha efterbevakning på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.