Över 80 träd föll i stormen

Publicerad

Stormen Alfrida drar fram över Sverige. I Dalarna drabbades över tusen elkunder av strömavbrott under tisdagskvällen och polisen berättar om mängder av larm om fallna träd.

– Det har varit så många rapporter om fallna träd så jag har faktiskt räknat alla händelserapporter i regionen, berättar polisens presstalesperson Jan Materne på onsdagsmorgonen och fortsätter:

– Jag har räknat till 88 fallna träd i region Bergslagen.

Bil körde in i träd

Det ska inte finnas några rapporter om att någon när något träd blåst ner, men strax före klockan 06 på onsdagsmorgonen kom larm om att en personbil kört in i ett träd som låg över vägen mellan Rembo och Garpenberg i Hedemora kommun. Det är oklart om någon person skadats i den olyckan.

Problem i tågtrafiken

Även tågtrafiken påverkas av stormens framfart. På sträckan Borlänge-Mora har ovädret orsakat ett kontaktledningsfel och det är stopp i trafiken söder om Mora. Även mellan Ludvika Och fagersta är det ett kontaktledningfel till följd av blåsten som stoppar tågtrafiken under morgonen. Enligt Trafikverket beräknas trafiken komma igång under förmiddagen igen.

Sedan klockan 05 är det också stopp i tågtrafiken mellan Uppsala och Sala, vilket påverkar trafik på sträckan Stockholm – Uppsala/Falun på grund av ett nedfallet träd. en del trafik leds om och viss trafik ersätts med buss, enligt Trafikverket. Det saknas prognos för när den trafiken kan komma igång igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer