Polis larmades om att två personer sågs springa från platsen efter att ha tänt på bilar. Foto: Pontus Lundahl/TT

Bilar i brand i natt i Falun

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänst larmades om en bilbrand natten mot lördag till Norslund i Falun. När de kom fram stod två bilar i lågor.

Det var vid 03-tiden natten mot lördag som brandkår kom till Kopparvägen i Norslund efter ett larm om en bilbrand på platsen. Två bilar på separata ställen på en bilparkering stod då i brand.

– När vi kom dit brann det för fullt i två bilar och det rykte från ett litet sophus, vi delade upp styrkan så att vi kunde släcka allt samtidigt, säger räddningsledare Andreas Dahlqvist på räddningstjänsten Dalamitt.

Polisen larmades också till platsen.

– Vi fick larm om att två killar setts springa från platsen efter att ha tänt på bilar, säger vakthavande befäl vid polisen Jan Materne.

De misstänkta gärningsmännen ska även ha försökt anlägga en brand i ett soprum.

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand när det gäller bilarna. En anmälan om försök till mordbrand är också upprättad.

– Som jag förstår det så ska det ha funnits en viss spridningsrisk från soprummet, säger Jan Materne.

Totalt sex bilar brandskadades mer eller mindre.

Ingen misstänkt har gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.