Biljakt mellan Borlänge och Leksand – en person misstänkt för flera brott

Uppdaterad
Publicerad

En förare i Borlänge vägrade stanna under natten mot fredagen när polisen fattat misstankar om rattfylleri. En biljakt påbörjades som skulle sluta först i Leksand.

Vid 00.15 förstökte polisen stanna en personbilsförare i Borlänge efter misstankar om rattfylleri. Föraren vägrade att stanna och ett förföljande inleddes och fortsatte norrut.

– Det gick i hastigheter en bit över vad som är tillåtet, berättar polisens vakthavande befäl på fredagsmorgonen, Torbjörn Roos.

 I Leksand lyckades föraren komma undan polisen, men efter en stund hittades bilen krockad. Föraren fanns inte kvar i bilen och polisen inledde ett eftersök med hundpatruller och vanliga polispatruller.

– Det hinner gå en tid från att vi tappar  honom när han svänger in mot Leksand tills vi hittar bilen och tills vi till slut hittar honom, berättar Roos.

Föraren, en man i 20-årsåldern, omhändertogs och är nu misstänkt för grovt rattfylleri, vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.