Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Vi håller avstånd” – hör Mia Falk, som besöker cruisingen i Rättvik, om hur hon hanterar coronarisken. Foto: Torbjörn Påhlman, SVT

”Bilveckan” utan program – men många kommer till Rättvik ändå

Uppdaterad
Publicerad

CCW Classic Car Week i Rättvik lockar varje år stora mängder bil och motorintresserade. Veckan är så inarbetad att även när den i år ställts in på grund av rådande pandemi, så kommer många ändå för att titta och kanske ta en sväng i Rättviks rondeller. Det märktes bland annat på en halvtimme lång bilkö på riksvägen på lördagen.

Classic Car Week-arrangörerna får inga stora inkomster i år men har ställt upp med fyra bajamajor och pissoarer  eftersom inte minst urinerande ungdomar i trädgårdar blivit ett problem tidigare år.

– Vi har sagt till allihopa att det är inställt och vädjat att man inte ska komma hit, så jag hoppas att vi kan få en lugn och trevlig vecka. Vi har gjort så gott vi kan, sa Roland Pettersson, ordförande i föreningen Classic Car Week inför veckan.

Bajamajor

Att ställa upp bajamajor och dylikt – lockar inte det folk att komma dit ännu mer?

– Det är klart det gör, men det är bättre att de går på bajamajor och pissoarer istället för att gå in på någons trädgård, menar Pettersson.

Ett omfattande ungdomsfylleri har blivit ett stående inslag under veckan men utöver det finns också seriösa och städade bilentusiaster som även i år åkt hit.

– Vi bokade stugan redan i fjol, berättar Mia Falk från Sundborn som menar att det går att hålla tillräckliga avstånd i Rättvik de kommande dagarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer