Jan Bohman (S) kommunalråd i Borlänge.

Borlängeborna välkomnar festivalen igen

Uppdaterad
Publicerad

Många Borlängebor reagerade positivt på nyheten att Peace & Love ser ut att arrangeras igen. Och även på Borlänge kommun gladdes man åt beskedet.

– Jag blir jätteglad om det blir verklighet. Peace & Love har betytt jättemycket för bilden av Borlänge och för besöksnäringen. Det var många av oss i Borlänge som tyckte det var tomt i Borlänge och något som fattade oss veckan efter midsommar i år, säger Jan Bohman (S) kommunalråd i Borlänge.

Den nya festivalen kommer att vara mindre och fokusera mer på det ursprungliga budskapet, enligt Tiina Ohlsson som är ordförande för den ideella stiftelsen Peace and Love Foundation som står som arrangör.

– Vi vill skapa en mötesplats för unga människor som vill vara med att bidra till att skapa en bättre värld, säger Tiina Ohlsson.

Borlänge kommun har genom åren stöttat Peace and love ekonomiskt och för ett år sedan satsade man 2,4 miljoner för att rädda bolaget undan konkurs. I våras blev det som bekant konkurs ändå, men från kommunens sida kan man tänka sig att återigen satsa pengar på Peace and love.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Peace and love

Mer i ämnet