Frågan om Brage vill spela i Allsvenskan kom in till kansliet när SVT var på plats. – Det är omtumlande och kul, om det nu blir så, säger klubbchefen Magnus Olsson om eventuellt allsvenskt spel nästa säsong. Foto: Gunilla Wikström/SVT

Brage kan spela i allsvenskan nästa säsong

Uppdaterad
Publicerad

Allsvenska fotbollsklubben Östersunds FK nekas elitlicens kommande säsong. Det kan göra att Brage i stället tar platsen, vilket innebär spel i allsvenskan.

– Det är omtumlande och kul om det nu blir så, i och med att det är en överklagansperiod, säger Magnus Olsson, klubbchef i Brage.

Det är Svenska fotbollförbundets licensnämnd som uppger att Östersund nekas elitlicens. ÖFK har meddelat att de kommer att överklaga beslutet.

Om nämndens beslut står sig så kommer Brage, som förlorade kvalet till allsvenskan mot Kalmar FF, att erbjudas den allsvenska platsen. ÖFK kommer i sin tur att spela i superettan, uppger klubben.

Förlorade direktkvalet

Brage mötte Kalmar FF i två matcher i ett direktkval till allsvenskan tidigare i november. Kalmar FF vann på bortaplan med 2-0. I Kalmar slutade returmötet 2-2, vilket gjorde att Kalmar knep den allsvenska platsen.

Hur känns det att eventuellt få gå upp i allsvenskan ”gratis”?

– Å ena sidan är det roligare att spela sig upp, men nu var vi ju varit väldigt nära i kvalet mot Kalmar, säger Magnus Olsson.

Har ni muskler och ekonomi för att klara allsvenskt spel?

– Om vi inte har det så får vi väl skaffa det, men det ska absolut bli roligt om det blir så, säger Magnus Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.