Lennart Ivarsson, ordförande i Östersunds FK, tror att överklagan går igenom. Foto: TT

Östersund har skickat in överklagan

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds FK nekades elitlicens av licensnämnden. Nu har klubben skickat in en överklagan till överklagarnämnden – och ÖFK hoppas på ett besked före jul.

Förra veckan meddelade licensnämnden att Östersunds FK inte får elitlicens för kommande säsong.

”Licensnämnden anser att Östersunds FK Elitfotboll AB inte uppfyller elitlicenskriteriet ekonomiska förutsättningar för fortsatt drift under hela nästkommande år”, skrev Svenska fotbollförbundet på sin webbplats.

Överklagar beslutet

Direkt efter beslutet meddelade Östersunds FK att man kommer överklaga beslutet till överklagandenämnden senast den 10 december.

Och det är någonting som klubben nu gjort.

– Vi är väldigt optimistiska och tror att den förtydligande information som vi lägger fram kommer att göra att överklagarnämnden kommer att bevilja oss elitlicens för 2020, säger Lennart Ivarsson, vd för ÖFK, till klubbens hemsida.

Klubben har en förhoppning att ett beslut i frågan ska meddelas före jul. Om överklagandenämnden går på licensnämndens linje kan Östersund överklaga till riksidrottsnämnden.

Senast den 1 mars 2020 måste den allsvenska platsen vara tillsatt. Om Östersund inte spelar i allsvenskan nästa säsong är det Brage som kommer att erbjudas platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.