Jamie Hopcutt har varit i Östersund sedan 2012 och följt med sedan tiden i division ett Foto: TT Nyhetsbyrån

Hopcutt om beslutet: ”Folket i Östersund förtjänar bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Jamie Hopcutt är en av spelarna som följde med Östersund FK från division ett upp till allsvenskan. Nu efter beslutet att klubben degraderas till superettan är engelsmannen uppgiven.
– Det är otroligt tråkigt att se. Folket och supportrarna i Östersunds förtjänar så mycket mer, säger Hopcutt till SVT Sport.

Tidigare i höst gick Jamie Hopcutt ut och meddelade att han inte kommer förlänga sitt kontrakt med Östersund. Engelsmannen hade dessförinnan åtta säsonger i Jämtland och har varit med sen sejouren i Division ett norra.

Och det är en nedstämd Jamie Hopcutt som förklarar sina känslor kring tvångsdegraderingen..

– Det är otroligt tråkigt. Det är bra folk i den där klubben och vi har jobbat så hårt för att komma dit där vi är idag. Jag hoppas verkligen att de kan lösa det här, säger Hopcutt till SVT Sport.

”Allt jobb vi har gjort är förgäves”

Jamie Hopcutt fick en jobbig start på Östersunds allsvenska äventyr när han bröt benet på ställen under premiären mot Hammarby. Men anfallaren jobbade sig tillbaka och gjorde ett av två mål borta mot Galatasaray och hjälpte till att ta jämtlänningarna till Europa League-gruppspel.

– Det tog oss lång tid att ta oss dit vi är i dag. Många bra spelare har lämnat på vägen. Jag förstår att folk tycker det är underligt, klubben hade så mycket pengar och nu känns det som att allt vårt jobb är förgäves, säger en nedstämd Jamie Hopcutt.

Den 28-årige anfallaren fick en avtackning av fansen på Jämtkraft arena tidigare och applåderna ekade över hela arenan. Och det är också supportrarna som Hopcutt känner mest för efter licensnämndens besked.

– Jag hoppas verkligen att beslutet kommer kunna överklagas och att det blir bästa möjliga utfall. Folket och supportrarna i Östersund är verkligen helt fantastiska och de förtjänar verkligen inte det här, avslutar Jamie Hopcutt.

ARKIV: Detta har hänt i Kindberg-affären (4 september 2019)

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Detta är händelserna i Kindberg-affären, fram till rättegången, i korta drag. Foto: Bildbyrån (stillbild), SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

ÖFK i ekonomisk kris

Mer i ämnet