Daniel Kindberg. Foto: Bildbyrån

Åklagarna överklagar Kindberg-domen

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds FK:s tidigare ordförande Daniel Kindberg dömdes till tre års fängelse för grov ekonomisk brottslighet, men överklagade domen. Nu överklagar även åklagarsidan, Niklas Jeppson och Peter Jonsson vid Ekobrottsmyndigheten.

Både ansvarsdelen och påföljdsdelen överklagas.

”När det gäller ansvarsdelen i domen anser åklagarna att var och en av de tilltalade ska dömas fullt ut för grov trolöshet mot huvudman och medhjälp därtill”, skriver Ekobrottsmyndigheten i ett pressmeddelande.

Åklagarna vill se längre fängelsestraff.

”När det gäller påföljden menar vi att den samlade brottsligheten redan enligt tingsrättens dom, med beaktande av praxis på området, motiverar längre fängelsestraff för samtliga tre tilltalade. Ett ytterligare argument för straffskärpning är att samtliga brott bör bedömas som grova. Brottsligheten motiverar på grund av detta också ett längre näringsförbud, därför yrkar vi på näringsförbud i 7 år istället för 5 år”, säger Niklas Jeppsson i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.