Det blev mycket giftig rök från branden i Koppardalen men ingen människa skadades. Foto: Torbjörn Wåhlin

Brand i Koppardalen misstänks vara anlagd

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt ut i en äldre industribyggnad i Koppardalen i Avesta lördag kväll. – Troligtvis var den anlagd, säger Håkan Axelsson, styrkeledare på räddningstjänsten i Avesta.

– Själv var jag inte där men de som jobbade i går kväll sade att det var gamla däck och annat bråte som hade brunnit inne i en byggnad. Huset verkade övergivet och det pågår ingen verksamhet där, så det är troligt att det var en anlagd brand. Det verkar inte vara ett ställe där det skulle självantända, säger Håkan Axelsson.

Eftersom det var gamla bildäck som brann så blev det mycket rök. Röken är mycket giftig, säger Håkan Axelsson, men eftersom inga människor fanns i närheten så var det ingen som kom till skada.

– Det var ingen fara för människor eller närliggande byggnader. Nu har vi lämnat över ärendet till polisen, i fall deras tekniker tycker det finns anledning att åka dit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.