Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Fick lite panik” – se Madelen Dragsten berätta om händelsen och visa var bussen fastnade. Foto: Alfred Jakobsson/SVT (video), Madelen Dragsten (stillbild)

Buss körde fel och fastnade på järnvägsövergång söder om Gagnef – sen kom tåget

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagseftermiddagen körde en linjebuss fel i Gröntuv i Gagnefs kommun. I en trång kurva fastnade bussen tvärs över en järnvägskorsning och passagerarna fick skynda sig ut. Tack vare lokförarens reaktioner hann nästa tåg stanna i tid.

Att bussen hamnade vid den obevakade järnvägsövergången beror enligt bussbolaget Transdev på att föraren inte var färdigutbildad, och att det var en miss att föraren placerades på den turen.

I bussen fanns föraren, tre skolbarn och Madelen Dragsten som var på väg från dotterns skola hem till Djurås.

I videoklippet högst upp visar Madelen hur det såg ut där bussen fastnade och hon berättar om tankarna när tåget närmade sig: ”Fick lite panik”.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet förklarar bussbolaget vilka rutiner som brast när föraren bokades för att köra sträckan. Här har bussen kört fast i den trånga kurvan vid järnvägsövergången. Foto: Madelen Dragsten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.