Foto: Niklas Hagman

Butik i Ludvika rånad – ingen misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

En butik i Ludvika utsattes under måndagskvällen för väpnat rån. Maskerade personer hotade kassapersonal med något som liknade en pistol, uppger polisen. Ingen misstänks just nu för rånet.

Det var två eller möjligen tre personer med masker över ansiktet som kom in i butiken i centrala Ludvika runt 21.30 på måndag kväll. De hade ett pistolliknande föremål som de hotade personal i kassan med, rapporterar Christina Hallin, som är presstalesperson vid Polisen Bergslagen.

Gärningspersonerna fick med sig kontanter och cigaretter till ett än så länge okänt värde, och flydde sedan platsen. Flera polispatruller larmades ut till butiken för att söka efter rånarna.

Ingen gripen

Man har ingen misstänkt i dagsläget, i alla fall är det inget de vill gå ut med.

– Jag får hänvisa till förundersökningssekretessen, men det jag kan säga är att vi inte har någon gripen, säger Therese Bertilsson, som är förundersökningsledare i ärendet.

Hon berättar vidare om utredningen:

– Vi har gjort en teknisk undersökning och vad som kommit fram väntar vi fortfarande på svar från. Avspärrningen är hävd, säger hon.

Ingen person skadades fysiskt. Händelsen rubriceras som väpnat rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.