C-kritik mot bristande järnvägssatsning

Uppdaterad
Publicerad

Centern kritiserar den satsning på Dalabanan som görs i den nationella planen för transportsystemet, som presenterades för två dagar sedan. Satsningen är för liten, menar fyra av Dalarnas centerpolitiker i en debattartikel.

”Det är dags att satsa på Dalabanan och allt under 4 miljarder i den Nationella planen kan inte räknas som satsning, utan det är i så fall som bäst ett bibehållande av dagens status på Dalabanan.”

Det skriver fyra av Dalarnas centerpolitiker i en debattartikel där de reagerar på att det bara finns cirka 350 miljoner i Trafikverkets nationella plan som presenterades på torsdagen, för järnvägen till Stockholm.

”Nu måste Socialdemokraterna på Dalabänken kavla upp armarna och övertyga sin egen regering om att ändra rejält i Trafikverkets förslag”, skriver Sofia Jarl, Annette Riesbeck, Ulrika Liljeberg och riksdagsledamoten Peter Helander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.