Det är inte odlingen på bilden som polisen beslagtagit

Centern vill inte ha cannabis

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiet i Gävleborg vill inte legalisera cannabis.

Under fredagen röstade Centerpartiets ungdomsförbund, CUF, för att legalisera och reglera cannabis. Det har nu fått flera centerpartister att reagera. I ett pressmeddelande skriver Magnus Svensson, som är distriktsordförande för Centerpartiet i Gävleborg; ”Vi hade uppe det här på föreningsstämman i Åre 2011 och då var det ett klart avslag för att legalisera cannabis”.

”Skadorna minskar”

CUF motivering till att legalisera cannabis är att det skulle innebära skademinimering för de som brukar cannabis, samt att en legalisering skulle ta bort en viktig inkomstkälla för den organiserade brottsligheten.

Gävledala – Centerpartiet

Vill minska drogerna

”Personligen har jag en Nolltolerans gentemot droger. Det är viktigt att jobba förebyggande för att människor inte hamnar i drogträsket OCH jag anser även att det är en viktig polisiär fråga att lagstiftningen kring droger efterlevs – det torde vara och är en prioriterad fråga för polisen att jobba för att minska drogerna i vårt samhälle”, avslutar Magnus Svensson.

CUF här säger nej

I både Dalarna och Gävleborg är dock CUF emot en en legalisering. Anton Haglund är orförande för CUF i Gävleborg och han tycker att förbundet går för långt.

– Jag tycker att det är ett för långt steg att ta. Jag tycker inte att man ska göra en vit marknad av ytterligare en drog, säger han till Gävledala.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävledala – Centerpartiet

Mer i ämnet