”Vi kan inte bygga nya skolor i segregerade bostadsområden” – hör Monica Lundin (L) om hur skolplanerna kan motverka segregation i Borlänge. Foto: Karin Malmhav / TT / Torbjörn Påhlman

”Vi måste våga ta modiga beslut” – central skola ska motverka segregation i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

En ny högstadieskola i centrala Borlänge istället för i det nya området Jakobsdalen är en del av de omfattande skolplaner som politikerna i Borlänge nu ska ta ställning till. Genom centralt belägna högstadium vill man motverka segregation, berättar barn- och bildningsnämndens ordförande Monica Lundin (L).

– Vi sparar en kvarts miljard när vi inte behöver bygga en skola , säger Monica Lundin om förslaget att inrymma Hagagymnasiet i Högskolans nuvarande lokaler för att sedan flytta in Forsaklackskolans högstadium i  Hagagymnasiets nuvarande lokaler. 

Men för att få plats med alla kommande elever behövs därutöver en ny högstadieskola och den föreslås placeras på tomten bredvid kommunhuset.

– För att motverka segregation, säger Monica Lundin som nu  ser fram mot att få ta del av Borlängebornas synpunkter på det omfattande skolbyggnad och skolflyttningsförslaget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.