”Vi har haft stor nytta av kamerorna” – Thomas Hellgren om att sätta upp fler kameror i Tjärna ängar. Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Nu ska fler kameror sättas upp i Borlänge – ”Har haft stor nytta av trygghetskamerorna”

Uppdaterad
Publicerad

Under veckan har polisen tittat på var de kan sätta upp fler kameror i området Tjärna Ängar. De två första sattes upp i somras och har varit till stor nytta för polisen.

– Jag vill påstå att de allra flesta upplever en trygghet över att de finns och för oss har de varit till stor nytta, säger Thomas Hellgren som är chef för lokalpolisområde Borlänge.

Nästa steg är att sätta upp ytterligare en till två så kallade kamerapunkter och tanken är att de ska monteras upp under den närmsta tiden.

– En kamerapunkt består oftast av fyra fasta och en rörlig kamera. Under 2021 kommer vi kanske utöka med ytterligare 10 kamerapunkter.

Beredd på att problembilden flyttar

Finns det risk för att problemen flyttar till något annat område på grund av kamerorna?

– Ja, det är ett fenomen som vi alltid ser när vi gör sådana här riktade insatser, då kan problembilden flytta någon annanstans. Men skulle det bli så har vi hela polisområdets resurser och jag ser inget större problem med det, säger Thomas Hellgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.