Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Nu är vi tillbaka på ruta ett”, säger Ulf Berg (M) nu när ett nytt moderat oppositionsråd måste värvas. Foto: Torbjörn Påhlman/SVT

Efter Bohlins ministerpost – M måste hitta nytt oppositionråd i Region Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

När Carl-Oskar Bohlin (M) blir minister för civilt försvar så skapar det ett tomrum på dalabänken i riksdagen. Därför har Christer Carlsson från Falun tackat ja till att ersätta Bohlin i riksdagen – men då blir det samtidigt tomt på oppositionsrådsstolen i region Dalarna.

– Det blir ett tapp ett tag, säger Ulf Berg, partiets andra oppositionsråd i regionen.

Moderaterna har rätt till två oppositionsråd i Dalarna, varav en av platserna nu blir tomma när Carlsson (M) tar sikte på riksdagen för att arbeta med sjukvårdsfrågor. Moderaternas valberedning i Dalarna har börjat att ta fram kandidater.

– Det väntar mycket jobb den närmaste tiden, bland annat med att ta fram en budget, säger Ulf Berg som inte vill ha mer arbete än de 60 procent av den heltid som han har efter maktskiftet i Region Dalarna.

Hör mer i klippet om hur den nye riksdagsledamoten Christer Carlsson tänker – och mer om hur M tänker gällande det nya oppositionsrådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Dalarna

Mer i ämnet