Jonas Bauer på Skistar menar att det varit lugnare än tidigare år i Sälen under jul och nyår. Hör destinationschefen i klippet. Foto: SVT

Cirkulerande vaktbolag stävjar festandet i Sälen: ”Har aldrig varit såhär lugnt”

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en ovanligt lugn jul- och nyårshelg i Sälen menar både polisen och Skistar som SVT Nyheter Dalarna pratat med.

När restaurangerna tvingas stänga tidigare, så har det lett till att vaktbolagen som Skistar har kontrakt med haft större möjlighet att cirkulera mer i bostadsområdena där besökare och personal bor.

”Inga incidenter”

Tidigare i veckan avslöjades att Skistarpersonal i Vemdalen arrangerat en större fest. Till följd av det så fick 13 anställda avsluta sin anställning. Men några liknande händelser har enligt Skistars destinationschefen Jonas Bauer inte inträffat i Sälen.

Coronaviruset i Dalarna

– Av det vi känner till så har det inte varit några fester här utan man har skött sig. Det har aldrig varit såhär lugnt, säger Bauer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet