Per kan förlora jobbet

Uppdaterad
Publicerad

Det är dagen efter det tunga beskedet att 175 tjänster ska bort från Kvarnsvedens pappersbruk. Vilka som får gå är oklart och oron är stor bland personalen.

Det är pappersmaskin 11 som ska läggas ner på bruket, där jobbar bland andra Per Sundkvist från Tuna Hästberg. Han fick beskedet via telefon under tisdagen, men att det var något på gång har han trott  länge.

-Jag har sagt till mina kollegor ända sedan i höstas att jag trott att något skulle hända, men jag trodde aldrig att det skulle drabba PM11. Det är ju inte roligt, men det är ju som det är, säger han.

Gävledala: Stora Enso

Får företagsklocka

I över 15 år har han jobbat på Kvarsveden och i år väntar han sig att få den traditionella klockan av företaget. Men att det nu kan vara slutjobbat hade han inte räknat med och oron inför framtiden är stor

-Jag är ju drygt 50 år, utan någon annan utbildning. Det blir ju svårt att hitta något nytt, säger han.

Minskad efterfrågan

Enligt Stora-Enso handlar nedskärningarna om ett större omstruktureringsarbete i hela koncernen. Orsaken till omstruktureringen är minskad efterfrågan på tidningspapper i Europa.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävledala: Stora Enso

Mer i ämnet