• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en gammal industri på Liljeholmen i Stockholm. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bonden Kristina ger tips på hur du kan ta reda på mer om var din mat kommer ifrån. Foto: privat, SVT

Dalabonden Kristina: ”Börja intressera dig för var din mat kommer ifrån”

Publicerad

Debatten om mat har fel inriktning enligt bonden Kristina Forsberg. Den borde handla om var maten kommer ifrån och hur produktionen påverkar närmiljön, tycker hon.

– Den mat man väljer att handla, det är det systemet man väljer att stödja, säger Kristina Forsberg.

Hon själv använder regenerativa metoder på familjens gård i Grangärde i Ludvika kommun. En metod som kallats Ekologiskt 2.0, där man utesluter konstgödsel, kemiska bekämpningsmedel och maskiner.

– Vi härmar naturens processer, som har utvecklats i miljoner år, säger Kristina Forsberg.

I videon ger Kristina tips på hur du kan ta reda på var din mat kommer ifrån.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer